Haberler

MART AYI YEMEK LİSTESİ

Mart ayı beslenme listemiz ektedir.

Devamı

ŞUBAT AYI BESLENME LİSTESİ

Şubat ayı beslenme listemiz ektedir...

Devamı

6 ŞUBAT ASRIN FELAKETİ YILDÖNÜMÜ

Asrın felaketinin yıl dönümünde,kaybettiğimiz deprem şehitlerimizi rahmetle anıyor,tüm yakınlarına sonsuz sabır diliyoruz...

Devamı

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ 'YAZAR-ÇOCUK BULUŞMASI'

Dilimizin zenginlikleri Projesi Ocak ayi yazar-cocuk bulusmasi etkinliginde; okulumuz cocukları yazar Gulselin Kartal ile bulusuyor...

Devamı

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ 'VELİLERiMİZE PROJE TANITIMI'

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ, ''Sözlük Özgürlüktür'' sloganı ile okulumuzda yürütülmeye başladı. KASIM AYI itibariyle ;   Dilimizin Zenginlikleri Projesi için okulumuzda komisyon kurarak, birlikte neler yapılacağını planladık.Okulun afişi ,veli bülteni ve projenin önemini anlatan bir yazı hazırlanarak velilerimize  mesaj yoluyla bildirim yaptık.   Veli toplantıları gerçekleştirerek velilerimize projemiz hakkında bilgilendirmemizi yaptık. Öğrencilerimizin sözel dil becerilerini geliştirmeye yönelik yaptığımız ETKİLEŞİMLİ HİKAYE OKUMA etkinliğimizi velilerimiz ile gerçekleştirdik. Velilerimizden etkinliği dikkatle gözlemleyerek çocuklarımızın evde de bu zaman dilimini etkili ve verimli şekilde geçirmelerini sağlayacak bir rutin haline getirmelerini istedik.   ETKİLEŞİMLİ/PAYLAŞIMLI KİTAP OKUMA NEDİR ? Okul öncesi dönemde kelime hazinesinin gelişimi, çocuğun zihinsel ve sosyal gelişiminde büyük rol oynuyor. Yani okul öncesi dönemde kelime hazinesi demek, daha başarılı bir eğitim hayatı ve düşüncede zengin bireylerin yetişmesi demek. Etkileșimli kitap okuma çalışmalarında öğretmen ya da ebeveyn çocuklara sorular sorar, tahminlerde bulunmalarını isteyerek onların kitapta geçen olay ve karakterlere tepki vermesini sağlar, hedef sözcükler belirleyerek yeni sözcükler kullanır. Paylaşımlı kitap okuma çalışmalarında öğretmen ya da ebeveyn büyük ve resimli olan öykü kitapları kullanarak çocukların kitabın yazı ve resimlerini görmelerini sağlayacak şekilde oturur.

Devamı

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ 'SÖZLÜK ÖZGÜRLÜKTÜR'

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.  Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir. Biz de Şeker Anaokulu olarak “Dilimizin Zenginlikleri projesi”ne katılım sağladık.  Bakanlığımızın siz velilere göndermiş olduğu Aile Mektubuna aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Devamı

EBEVEYN TUTUMLARI AİLE BÜLTENİ

Çocuklar zamanlarının büyük bir bölümünü aile ortamında geçirmektedir. Dolayısıyla çocuğun potansiyelinin geliştirilmesi ve kendini gerçekleştirmesi için uygun ortam ve koşulları hazırlamada ve desteklemede her ailenin önemli bir rolü bulunmaktadır. Aileler çocuğun eğitimine ne kadar erken katılırlarsa çocuğun kazanımları da o oranda artar. Ailelerin eğitime katılımı, kurum ve ev arasındaki devamlılığı da sağlayarak kazanılan bilgi ve becerilerin pekiştirilmesinde ve çocuğun gelişiminin desteklenmesinde etkilidir. Bu amaçla aile eğitimi ve aile katılımı çalışmaları okul öncesi eğitim kademesinde uygulanan eğitim programlarının ayrılmaz bir parçası olarak görülmektedir. Uygulanan planlı ve sistemli bir süreç ile aile bireylerinin, özellikle de anne babaların, çocuk yetiştirme becerilerinin geliştirilmesi ve desteklenmesi gerekmektedir.  Bu amaçların gerçekleşmesi, aile eğitimi ve katılımı süreçlerinin sistematik bir biçimde yürütülmesi ile ilişkilidir. Aile eğitimi ve katılımı çalışmalarında kullanılan tekniklerden biri de bültenler olup bakanlığımızca okul öncesi eğitim kademesine devam eden çocuğu olan ailelere yönelik “Aylık Aile Bülteni” hazırlanmaya başlanmıştır. Söz konusu aylık aile bülteninde her ay için ayrı bir içerik ve ailelere yönelik öneriler yer almaktadır.

Devamı

OCAK AYI BESLENME LİSTESİ

Ocak ayı beslenme listemiz ektedir...

Devamı

Ulusal Su Verimliliği Seferberliği

Değerli Velilerimiz, Önümüzdeki 100 yıl için yapılan iklim değişikliği tahminlerine göre, ülkemizde su kaynaklarının yaklaşık %25 oranında azalması beklenmektedir.Uluslararası çalışmaların sonuçlarına göre Türkiye, su stresi altındaki ülkeler arasında yer almakta olup, yüksek risk grubu ülkeler arasında kabul edilmektedir. Su kaynaklarının korunması ve etkin kullanılması için, su verimliliği uygulamalarının yaygınlaştırılması önem arzetmektedir. Bu nedenle,’Ulusal Su Verimliliği Seferberliği’ projesi kapsamında çalışmalara başlanmıştır. Sağlıklı-kaliteli yaşam standartlarının korunması ve gelecek nesillere gururlu bir miras bırakabilmek adına  Su Verimliliği Seferberliğine siz de katılın! Gerekli bilgilere broşürümüzden ulaşabilirsiniz.

Devamı

10 KASIM

Ölümünün 85.yıldönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ve minnetle anıyoruz.

Devamı

KASIM AYI BESLENME LİSTESİ

Kasım ayı beslenme listemiz ektedir...

Devamı

ÇOCUKLARA ÖZGÜVEN KAZANDIRMAK

Çocukta özgüven, doğumla birlikte gelişmeye başlar ve hayat boyu gelişen bir olgudur. Çocuğun ilk yıllarında ailenin çocuğa verdiği mesajlar aracılığı ile gelişmekte olan özgüven, çocuğun okula başlamasıyla birlikte öğretmen ve arkadaşlarından oluşan çevresiyle gelişmeye devam eder.Başarının veya başarısızlığın çocuğun özgüveni üzerinde etkisi yoktur, anne-babanın gösterdiği tepkilerin önemi vardır. Çocuğuna değer veren, onu önemseyen, yüreklendiren anne babalar onların özgüvenlerini arttırırlar. ANNE-BABALAR OLARAK ÇOCUĞUMUZUN ÖZGÜVENİNİ ARTTIRABİLMEK İÇİN NELER YAPABİLİRİZ?

Devamı

DUYGULARI ÖĞRENME-ÖFKE KONTROLÜ REHBERLİK SEMİNERİ

Okul Psikolojik Danışman ve Rehberlik Öğretmenimiz Duygu Kara tarafından tüm öğrencilerimize Duyguları Tanıma ve Öfke Kontrolü ile ilgili seminer verildi.Duygu Küpü ile 6 temel duygu tanıtıldı,ardından bu duygulardan biri olan Öfke duygusu ve öfke kontrolünde yapılacaklar hakkında bilgi verildi.Öfkeyi ne zaman,nasıl hissettiklerinden bahseden öğrenciler ile sirke-karbonat kullanarak öfke patlaması deneyi yapıldı.Öfke anında yapılabilecekler 'Sakinleşme Kavanozu'ndan kağıt çekilerek pekiştirildi.

Devamı

EMEKLİ MÜDİREMİZ SAYIN NESRİN ÇAKANI OKULUMUZA DAVET ETTİK

İLÇEMİZDE YÜRÜTÜLEN EMEKLİ ÖĞRETMENLER VE ÇALIŞAN ÖĞRETMENLERİN BİR ARAYA GELMESİ, PAYLAŞIMLARDA BULUNULMASI PROJESİ KAPSAMINDA EMEKLİ MÜDİREMİZ SAYIN NESRİN ÇAKANI OKULUMUZA DAVET ETTİK.DAVETİMİZİ KABUL EDEREK, BİZLERLE DENEYİMLERİNİ PAYLAŞAN SAYIN NESRİN ÇAKAN´A TEŞEKKÜR EDERİZ.

Devamı

OKUL ÖNCESİ ŞENLİĞİ

ÖĞRENCİLERİMİZ EĞLENCE PARKURLARINDA EĞLENDİLER.SANAT ETKİNLİĞİ STANTLARINDA ÇEŞİTLİ ŞAPKALAR VE PARMAK BOYASI ÇALIŞMALARI YAPTILAR.YARIŞMALARLA YÜZLERİMİZİ GÜLÜMSETTİLER.PALYAÇOLARLA ,PAMUK PRENSESLE OYNADILAR.ŞENLİĞİMİZDE ÖĞRENCİLERİMİZE PAMUK ŞEKER VE DONDURMA DA İKRAM ETMEYİ UNUTMADIK.

Devamı